Swedish House Mafia op nummer 1 in de Tomorrowland Top 1000 met het legendarische ‘One’

Swedish House Mafia op nummer 1 in de Tomorrowland Top 1000 met het legendarische ‘One’

Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike worden nipt tweede met ‘Mammoth’, Avicii vervolledigt de top 3 met ‘Levels’

Woensdag 10 april 2019 - Tomorrowland viert zijn 15de verjaardag dit jaar en om dat te vieren, lanceerde het een poll om de Tomorrowland Top 1000 te bepalen. Muziekfans over de hele wereld stemden massaal op hun top 3 van favoriete tracks en Tomorrowland – One World Radio verzamelde de 1000 meest iconische nummers in de geschiedenis van Tomorrowland in één lijst. Luisteraars konden elke dag genieten van de nummers die werden afgeteld en nu sleept Swedish House Mafia – de Zweedse groep van de drie house dj’s en producers Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso – de nummer 1 in de wacht met hun legendarische anthem ‘One’, exact 100 dagen voor de start van de 15de editie van Tomorrowland. De Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike – met 28 nummers de populairste artiesten in de lijst – eindigen op de 2de plaats met de knaller ‘Mammoth’. Avicii vervolledigt de top 3 met zijn carrièrebepalende ‘Levels’.

Swedish House Mafia, een baanbrekend trio in de geschiedenis van elektronische muziek en een inspiratiebron voor muzikanten over de hele wereld, prijkt op de ultieme 1ste plaats in de Tomorrowland Top 1000 met hun debuutsingle ‘One’, uitgebracht in 2010. In totaal heeft het Zweedse trio 6 nummers in de lijst, onder meer ‘Don’t You Worry Child’ en ‘Save The World’. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike zijn de populairste artiesten in de lijst met niet minder dan 28 tracks. De Tomorrowland Top 1000 heeft 31 verschillende nationaliteiten en een kwart van alle nummers in de lijst komen uit Nederland met Nederlandse dj’s zoals Tiësto (22 nummers), Martin Garrix (19 nummers), Armin Van Buuren (18 nummers), Don Diablo (18 nummers) en Oliver Heldens (16 nummers). Dit toont nogmaals aan dat elektronische muziek boordevol succesvolle Nederlandse dj’s zit. De Franse held David Guetta, de enige artiest die elke editie van Tomorrowland bijwoonde, heeft 15 nummers in de Tomorrowland Top 1000. De Deen Kölsch is de techno dj & producer met de meeste nummers in de lijst (12), terwijl de Belgische leading lady Charlotte De Witte de populairste vrouwelijke artieste is met 4 tracks. 

De top 10 van de Tomorrowland Top 1000
​1. Swedish House Mafia – One
​2. Dimitri Vegas & Like Mike, Moguai – Mammoth
​3. Avicii – Levels
​4. David Guetta ft. Sia – Titanium
​5. Martin Garrix – Animals
​6. Alesso ft. Tove Lo – Heroes
​7. Armin Van Buuren ft. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like
​8. Avicii & Nicky Romero – I Could Be The One
​9. Dimitri Vegas & Like Mike ft. Martin Garrix - Tremor
​10. Afrojack ft. Martin Garrix ft. Dimitri Vegas & Like Mike – Turn Up The Speakers

Ontdek en herbeluister de volledige lijst op tomorrowland.com of in de Tomorrowland app.

Populairste artiesten in de Tomorrowland Top 1000
1. Dimitri Vegas & Like Mike: 28 tracks
​2. Tiësto: 22 tracks
​3. Martin Garrix: 19 tracks
​4. Armin Van Buuren: 18 tracks
​5. Don Diablo: 18 tracks
​6. Oliver Heldens: 16 tracks
​7. David Guetta: 15 tracks
​8. Avicii: 14 tracks
​9. Pryda: 14 tracks
​10. Calvin Harris: 13 tracks

Populairste landen in de Tomorrowland Top 1000
1. Nederland: 252 tracks
​2. Verenigd Koninkrijk: 159 tracks
​3. Zweden: 115 tracks
​4. Verenigde Staten: 104 tracks
​5. Frankrijk: 88 tracks
​6. Duitsland: 83 tracks
​7. Belgie: 65 tracks
​8. Italie: 24 tracks
​9. Australie: 23 tracks
​10. Canada: 23 tracks

Populairste Belgen in de Tomorrowland Top 1000
1. Dimitri Vegas & Like Mike: 28 tracks
​2. Yves V: 8 tracks
​3. Netsky: 7 tracks
​4. Charlotte De Witte: 4 tracks
​5. Lost Frequencies: 2 tracks

Enkele interessante highlights uit de Tomorrowland Top 1000:

-       963. Pryda – Frankfurt: Eric Prydz prijkt onder drie verschillende namen in de Tomorrowland Top 1000: Eric Prydz, Pryda en Cirez D.

-       960. Joe Smooth – Promised Land: dit nummer werd uitgebracht in 1987 en is het oudste nummer in de lijst.

-       921. Kink – Existence: Kink is een Bulgaarse technoproducer; er staan slechts twee Bulgaarse producers in de Tomorrowland Top 1000.

-       825. Hermitude – Hyperparadise (Flume remix): Flume is de enige artiest die in de Tomorrowland Top 1000 staat met remixes, en niet met zijn eigen nummers.

-       808. Kai Tracid – Voyager: deze track is de nummer 1 van Belgische dj en producer Charlotte De Witte. 

-       797. The Prodigy – Firestarter (Live): zanger en voorman Keith Flint overleed ongeveer een maand geleden; Firestarter is de nummer 1 van Netsky. The Prodigy is één van de favoriete bands van Netsky en één van de redenen waarom hij begonnen is met muziek. 

-       781. DJ Licious – Calling: de Belgische dj liet zijn nummer horen aan Pete Tong in een restaurant op Ibiza en kreeg meteen support op de radioshow van Tong op BBC Radio 1. 

-       771. Like Mike – Memories: de eerste solohit van Like Mike.

-       558. Transformer 2 – Pacific Symphony (Original Mix): de nummer 1 van Paul Kalkbrenner, één van de meest iconische technoproducers.  

-       545. Push – Strange World: de nummer 1 van Armin Van Buuren. Hij noemt dit zijn ultieme trance track en zegt dat het nummer hem altijd doet denken aan Tomorrowland en België, en de begindagen van trance. 

-       511. David Guetta ft. Showtek – You Love: David Guetta was de eerste dj die op de cover van Billboard Magazine verscheen in 2010. 

-       452. Dimitri Vegas & Like Mike – Salinas (White Island Original Mix): de eerste grote hit van de broers in België.

-       381. Alesso ft. Roy English – Cool: de Zweedse dj en producer Alesso opende voor Madonna tijdens de MDNA tour in 2012. Zij noemde hem ‘the next big thing in dance music’. 

-       315. Tiësto – Traffic: deze single uit 2003 was het eerste instrumentale nummer in 23 jaar dat het tot nummer 1 schopte in de Nederlandse top 40.

-       274. Deorro – Yee: dit nummer is volledig opgebouwd rond één melodie dat doorlopend van begin tot eind speelt.

-       185. The Chainsmokers ft ROZES – Roses: Roses werd bijna volledig opgenomen in het appartement van Drew in New York City met heel basic apparatuur. Alex en Drew nodigden ROZES uit om langs te komen en het grootste deel van het nummer werd diezelfde dag nog geschreven.

-       166. Diplo ft. GTA – Boy Oh Boy: het meest gespeelde nummer op Tomorrowland in 2013.

-       161. Avicii ft. Sebastien Drums – My Feelings For You: Avicii werkte in zijn begindagen veel samen met Sebastien Drums.

-       156. Energy 52 – Café Del Mar (Three ‘n’ One Remix): de nummer 1 van Dimitri Vegas. Deze track heeft voor hem alles waar Ibiza en elektronische muziek voor staan.

-       117. Martin Garrix – Pizza: pizza is het favoriete gerecht van Garrix. Zijn favoriete pizza is er een met kaas, truffel en champignons. 

-       93. Calvin Harris – Feel So Close: de Schotse singer-songwriter, dj en producer heeft zelf veel liedjes geschreven, maar dit is zijn persoonlijke favoriet geschreven door hemzelf. 

-       71. Coldplay – A Sky Full Of Stars (Hardwell Remix): Avicii schreef en produceerde mee aan dit legendarische nummer.

-       69. Dimitri Vegas & Like Mike ft. Ummet Ozcan – The Hum: dit nummer is geïnspireerd op de film The Wolf of Wall Street met Leonardo DiCaprio.

-       66. Kygo ft. Conrad Sewell – Firestone: het eerste originele nummer van Kygo na een heleboel remixes en bootlegs.

-       48. Nari & Milani – Atom: het meest gespeelde nummer op Tomorrowland in 2012. The Book of Wisdom was het thema van dat jaar – dit jaar viert Tomorrowland zijn 15de verjaardag, en voor deze speciale gelegenheid, komt The Book of Wisdom terug.

-       39. Tim Berg – Seek Bromance: eerste wereldwijde hit van Tim Berg, ook gekend als Avicii. Hierna veranderde hij zijn naam voorgoed.

-       31. Sebastian Ingrosso & Alesso ft. Ryan Tedder – Calling: Alesso werd ontdekt door Sebastian Ingrosso.

-       22. Dimitri Vegas & Like Mike ft. Wolfpack – Ocarina: het anthem van TomorrowWorld in 2013.

-       12. Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child: de laatste single van de 3 Zweden voor ze uit elkaar gingen. Dit nummer werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Dance Recording in 2013.

-       5. Martin Garrix – Animals: de Nederlandse superster staat met 19 tracks in de lijst, Animals scoort het hoogste.

-       3. Avicii – Levels: de eerste grote hit van Avicii en nog altijd één van zijn meest bekende liedjes.

-       2. Dimitri Vegas & Like Mike, Moguai - Mammoth: met 28 nummers hebben de Belgische broer het meeste tracks in de lijst.

Wil je de Tomorrowland Top 1000 herbeluisteren? Ontdek de volledige lijst nu op tomorrowland.com of in de Tomorrowland app.

Over One World Radio

One World Radio – the sound of Tomorrowland – is the official digital radio station and content platform of Tomorrowland, available 24 hours a day and 7 days a week with the Tomorrowland app, tomorrowland.comYouTube, via DAB+ in Belgium, the Netherlands, Switzerland, the UK and Malta, and via FM in Romania (92.1 FM) and Spain (Mallorca and Ibiza). 

Listeners who tune in to One World Radio will find exclusive mixes, unique tracks, new releases and the most iconic live sets from 19 years of Tomorrowland featuring a range of hosts, shows and specials. All content on the radio station and in the on-demand environment is unique and has been created by the team behind Tomorrowland. Get the Tomorrowland app now on Google Play or download it on the App Store and listen live to One World Radio.